Husqvarna Koordvoet voor een dubbele rand

€ 24,95 Nu € 22,45
De koordvoet voor een dubbele rand wordt o.a. gebruikt voor het maken van mooie, dubbele passepoils, voor het bedekken van naden of onafgewerkte randen van bijv. meubelbekleding en voor het versieren van kussens en andere woonaccessoires.
Bestelnummer:
412627145
Dimensions: 0x0x0 in
*

De koordvoet voor een dubbele rand wordt o.a. gebruikt voor het maken van mooie, dubbele passepoils, voor het bedekken van naden of onafgewerkte randen van bijv. meubelbekleding en voor het versieren van kussens en andere woonaccessoires. Kies een andere kleur stof als de kleur die u nodig heeft niet beschikbaar is.
De koordvoet is ook te gebruiken voor een enkele rand. 

Meer informatie

Voor een enkele rand:

Zelf een koord (passepoilband) maken:
1. Gebruik 6 mm katoenen vulkoord. Knip diagonale of schuine stofrepen die twee keer zo breed zijn als koord en naadtoeslag tezamen.
2. Klik de koordvoet voor een enkele rand vast. Kies rechte steek, naaldpositie midden, lengte 3.
3. Leg het koord op de verkeerde kant van de stofreep en vouw de stof om het koord heen.
4. Leg de stof en het koord onder de koordvoet voor een enkele rand waarbij het koord in de groef onder de naaivoet ligt.
5. Naai de stof om het koord.
Aan de stof naaien:
1. Klik de koordvoet voor een enkele rand vast. Kies rechte steek, naaldpositie midden, lengte 3.
2. Leg het genaaide koord (passepoilband) langs de stofrand op goede kant van de stof. Leg de stof en het koord onder de koordvoet voor een enkele rand waarbij het koord in de groef van de voet ligt. Naai het koord aan de stof vast. Knip de naden van het koord in op hoeken en in bochten.
3. Naai het tweede stuk stof met de goede kanten op elkaar. Het koord zit tussen de twee lagen stof in. Leg het koord in de groef van de voet en naai langs de eerste stiklijn. Druk op steekbreedte om de naaldpositie iets naar links te verplaatsen om de eerste steeklijn te bedekken.

Voor een dubbele rand:

1. Koop 6 mm katoenen vulkoord van tenminste twee keer de lengte.
2. Knip schuine stofrepen die breed genoeg zijn om rond de twee koorden te vouwen plus een naadtoeslag.
3. Klik de koordvoet voor een dubbele rand vast. Kies een rechte steek, naaldpositie midden, lengte 3,0. Leg de koorden naast elkaar op de verkeerde kant van de diagonale strook en vouw de stof om de koorden. Leg de stof en het koord onder de koordvoet voor een dubbele rand met de onafgewerkte randen van de stof rechts. Leg het rechterkoord in de linkergroef onder de voet. Houd de koorden tegen de vouw aan tijdens het naaien.
4. Vouw de overtollige stof naar de onderkant en naai met een rechte steek tussen de koorden door alle lagen heen. Knip de overtollige stof aan de verkeerde kant vlak langs de naad af.
5. Leg het koord en de stof op de juiste plaats om het dubbele koord op de stof te naaien en naai met een rechte steek over de rij steken uit stap 4.
6. Gebruik evt. kleine kopspijkertjes of een nietpistool om het dubbele koord vast te zetten op meubelbekleding zodat de naden of onafgewerkte randen bedekt zijn.