Bernette Knoopsgatslede-voet b77 en b79

€ 39,95
Er kunnen gemakkelijk verschillende soorten knoopsgaten genaaid worden, met of zonder gebruik van koord.
Geschikt voor Bernette b77 en b79
Bestelnummer:
5020209298
Dimensions: 0x0x0 in
*

 

Zet de machine uit. Bevestig de voet zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.

Toepassingen:
- Knoopsgaten
- Knoopsgaten met koord

Steeksoort: knoopsgat-programma
Steekbreedte: basiswaarde, aangepast aan het betreffende materiaal
Steeklengte: basiswaarde, aangepast aan het betreffende materiaal
Naaldpositie: midden
Transporteur: staat omhoog

Belangrijk: naai altijd een proef-knoopsgat.

Knoopsgatsledevoet met knoophouder:
Trek de knoophouder naar achteren en leg de knoop erin. Druk de knoophouder krachtig samen. Bevestig de voet met de slede en beweeg de knoopsgathevel zo ver mogelijk naar beneden. Markeer de positie van het knoopsgat op de stof. Steek de naald met behulp van het handwiel aan het begin van het knoopsgat in de stof en laat de naaivoet zakken. Naai het knoopsgat; de machine borgt de draden aan het eind en stopt vanzelf. Bij mechanische modellen stopt de machine niet automatisch en moeten de draden met de hand worden afgehecht.

Knoopsgatsledevoet voor vier-staps knoopsgaten:
Markeer de positie en de lengte van het knoopsgat op de stof. Plaats de stof onder de voet en steek de naald aan het begin van het knoopsgat in. Laat de voet zakken, en zorg dat de slede in de achterste stand staat (de twee markeringen moeten op elkaar aansluiten). Naai het knoopsgat door steeds de volgende stap van het knoopsgat bij de betreffende markeringen te selecteren

Knoopsgat met koord:
Knoopsgaten worden steviger als ze met koord worden afgewerkt. Met name bij dikkere materialen en gebreide stoffen helpt dit vervorming van het knoopsgat tegen te gaan. De dikte van het koord is afhankelijk van de genaaide stof, bijv. parelkatoen nr. 8, stevig handwerkgaren of fijn haakgaren. Volg dezelfde werkwijze als voor een normaal knoopsgat, maar voordat u begint, legt u het koord bij de opgetilde knoopsgatsledevoet over de stift aan de achterkant, trekt u het naar voren onder de voet door en haakt u het vast aan de voorkant.
Naai het knoopsgat. Trek het koord vervolgens strak. Rijg de twee uiteinden door een naainaald en hecht het geheel aan de achterkant met de hand af.